top of page

ÚJ ÓRATÍPUSUNK! TRX & MOBILIZÁCIÓ

Frissítve: 2023. okt. 23.


Hétfő, szerda 17:00! Október 25.-étől!

Az óra első felében saját testsúlyos, erősítő edzést végzünk TRX heveder segítségével, majd a nyújtásra, mobilizációra fektetjük a hangsúlyt.

MI a TRX?

Teljes testet megdolgoztató, rendkívül hatékony edzésforma, ahol

a TRX edzés során a kezek vagy a lábak a szalagokon található hurkokban lógnak. Ebből a pozícióból bármilyen gyakorlatot végrehajthatunk – legyen az klasszikus guggolás, kigördülés, fekvőtámasz vagy különféle hasizom gyakorlat.

Hatékonyságának a titka, hogy a trx szalagokat semmi sem támasztja meg, és emiatt a testet az edzés alatt végig feszesen kell tartani, hogy stabil pozícióban maradjon a törzs. Ez nem csak a nagy izomláncokat stimulálja, hanem a test mélyizmait is.

Csökkenti a stresszt, mivel a végrehajtása magasfokú koncentrációt igényel, így teljesen ki tudjuk kapcsolni a napi gondokat.

MI is az a mobilizáció?

A mobilizáció célja a beszűkült ízületi mozgásterjedelem javítása, ahol az ízület mozgása újra visszanyerheti fiziológiás terjedelemét.

MI okozza?

Az izmaink megrövidülése, de az inaktivitás, az aszimmetrikus terhelés, a sérülés, a helytelen táplálkozás, és akár a kellő folyadékbevitel hiánya is.

Lazító technikák alkalmazással, hengerezéssel, nyújtással megelőzzük, enyhítjük, megszüntetjük ízületeink beszűkült mozgásterjedelmét, ami egy jobb közérzetet, nagyobb mozgékonyságot eredményez.


72 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page