Tudod hogy zajlik a HOT IRON óra a Fitnexxben?

Megkérdeztük Papp Norbert HOT IRON szakedzőt, hogy épül fel a HOT IRON edzésmódszer.

Hot Ironon belül 3 óratípust különböztetünk meg. Hot Iron 1, Hot Iron 2 és Hot Iron Cross.

Nálam egy teljes Hot Iron ciklus 24 hétig tart. 8 héten keresztül csak 1-es órák vannak, utána 8 héten keresztül 2-es, majd 8 hét Iron Cross. Mindig a Németországból érkező legfrissebb edésprogramot és zenét használom. Így aki nálam edz, az biztos lehet benne, hogy európai színvonalú edzésen vesz részt, az épp aktuális gyakorlatokat végezve, trendi, igényesen szerkesztett zenére.

Hot Iron 1: Nagy ismétlésszámú, egyszerű, letisztult edzőtermi alapgyakorlatokra épített erőállóképességi teljes testedzés. Itt történik meg az alapokgyakorlatok és a helyes testtartások elsajátítása, beidegződése. A test formálása mellett erőt és kitartást fejlesztünk.

Hot Iron 2: Szintén erőállóképességi edzés, de itt már előtérbe kerülnek összetettebb mozgásminták, bonyolultabb gyakorlatok, technikai kivitelezések. Az óra felépítése és jellege hasonló az 1-es órához, csak a feladatok picit nehezebbek.

Hot Iron Cross: Ez teljesen más jellegű óra, hasonló egy konditermi edzéshez csak jóval pörgősebb, dinamikusabb. Az előzőeknél nagyobb terheléssel, alacsonyabb ismétlésszámban és már szériákban dolgozunk. Még több erőt és fejlettebb mozgáskoordinációt igényel, inkább már hipertrófiás óra, a maximális dinamikus erőnket is fejleszti.